עורך הדין דניאל רותם סיים את לימודיו באוניברסיטה העברית בירושלים בשנת 1969. מאז עוסק עו"ד דניאל רותם בפעילות משפטית וציבורית ענפה.
עו"ד רותם שלום,
אני מתעניינת ברכישת דירה. המוכרת חולה במחלה ניוונית מתקדמת ואינה יכולה לחתום על ההסכם. בנה מחזיק ביפוי כח בלתי חוזר שניתן לו בשעתו ע"י אימו המסמיך אותו לצורך מכירת הדירה ולחתום על כל המסמכים הנדרשים לשם כך. כמובן שביפוי הכח שנחתם בשעתו לא נקוב שמו של רוכש ספציפי אלא כתוב למכור לכל צד ג' שהוא ומן הסתם בעלת הדירה אינה יכולה לחתום כעת על יפוי כח בו מצויין שמי כרוכשת.
למוכרת לא מונה אפוטרופוס.
האם יפוי הכח הנ"ל תקף והבן יכול לחתום בשם האם על ההסכם ושאר המסמכים?
תודה רבה.
שלום לי,
כידוע, רכישת דירה היא עסקה יקרה יחסית עבור רוב הקונים. לפיכך, היא מחייבת זהירות, התייעצות עם עו"ד מיומן ובעל ניסיון המתמחה בדיני מקרקעין. כאשר הרכישה מתבססת על ייפוי כוח של המוכר, נדרשות בדיקות נוספות וזהירות יתר.
במהלך עבודתי כעו"ד במהלך כ-46 השנים האחרונות למדתי כי אסור לתת ייעוץ מקצועי אחראי או חוות דעת על סמך עדות שמועה בלבד. לפיכך, לא אתיימר לייעץ לך על תוקפו של ייפוי הכוח שעליו תתבסס החלטתך בלי לעיין בקפדנות בייפוי הכוח שהוצג בפניך.
בשאלתך לא ציינת אם ייפוי הכוח נחתם ואושר ע"י נוטריון. ייפוי כוח הניתן ע"י אזרח אחד למשנהו מחייב אימות נוטריוני. זאת ועוד, עפ"י הדין, נוטריון המתבקש לאשר את חתימתו של אדם המרותק לביתו או מאושפז חייב לקבל ביום החתימה על ייפוי הכוח תעודת רופא שבדק את החותם באותו יום ואישר כי האדם שעומד לחתום על ייפוי הכוח כשיר לבצע פעולה משפטית. כלומר, מומלץ לוודא עם הנוטריון שאימת את חתימתה של בעלת הדירה כי מצויה ברשותו תעודת הרופא שאישר את כשרותה לחתום על ייפו הכוח.
לאור האמור לעיל וכן בהתחשב בכך שעסקת רכישת דירה מחייבת בדיקת זכויות והעדר מגבלות העלולות להכשיל את העברת הזכויות בדירה הנרכשת לקונה, וכן תשלום המיסים החלים על הצדדים לעסקה, חשוב להסתייע בעו"ד מיומן שיבדוק את זכויות המוכרת בדירה, תוקפו של ייפוי הכוח הנ"ל והן את כל הכרוך בהעברת הזכויות בדירה ורישומן על שמך בלשכת רישום המקרקעין.
אנחנו עובדים עם נוטריונים מובילים בישראל - השאירו פרטים ונדאג להפנות אליכם את הטובים ביותר
|
|
שם מלא: | |
טלפון: | |
אימייל: | |
יישוב: | |
אנחנו לא נשלח אליך SPAM לאימייל, המספר יעבור לספקים מומלצים בלבד! | |
|