עורך הדין דניאל רותם סיים את לימודיו באוניברסיטה העברית בירושלים בשנת 1969. מאז עוסק עו"ד דניאל רותם בפעילות משפטית וציבורית ענפה.
שלום,
אני רוצה לייפות את כוחו של אחי בכל הנוגע למשכנתא שלי (קבלת מידע, מחזור וכו').
1) האם אני צריך לבוא לנוטריון עם טופס יפוי כח ? אם כן מאיפה משיגים ?
2) קראתי משהו על תצהיר בנוסף ליפוי כח , האם זה נדרש ?
3) האם נדרשת נוכחות פיזית בזמן חתימת הנוטריון של מי שאני מייפה את כוחו ?
תודה
Hi there, I discovered your web site by eans of Google while searching for a comparable matter, your website ame up, it seems to be great. I have bookmarked it inn my google bookmarks. Hello there, simply changed into aware of your weblog via Google, annd found that iit is really informative. I am gonna watch out ffor brussels. I wwill appreciate if you proceed this iin future. Lots of people will probably be benefited from your writing. Cheers! https://works.bepress.com/historypapertopicsaboutpearlharbor/20/ writing an essay writing an essay
שלום.
אדם חותם על הצהרה ולפיה הוא מתחייב לעשות פעולה לטובת אדם שלישי. ב"כ האדם השלישי מבקש לקבל העתק מההתחייבות. מותר למסור לו.
תודה מראש
נוטריון אינו רשאי למסור מסמך בעניין שפנה אליו לקוח שלו לצד שלישי.
היי
רציתי לדעת אם כל הנוטריונים מציעים את אותם השירותים? כולם מוסמכים לחתום על טפסים שאני צריך לקראת מעבר לחו"ל?
שלום רן,
שירותי הנוטריונים לציבור הם זהים לכלל הנוטריונים וגם המחירים הם זהים ומוכתבים ע"י משרד המשפטים. אולם, שירותי אישור נכונות תרגום לשפה זרה או תרגום משפה זרה מותנים בשליטת הנוטריון גם בשפה הזרה.
אזרח ישראלי שברשותו גם אזרחות של מדינה אירופאית, נדרש לחתום על הסכם המתייחס לסוגיות בישראל. על החתימה להתבצע בחו"ל במדינה לעיל. כל שנידרש הוא אימות חתימה על גבי המסמך לצורך מתן תוקף להסכם. מה נדרש כדי שהמסמך ייחתם כנידרש? האם ניתן להסתפק בנוטריון ישראלי שיהיה נוכח או שדרוש בנוסף גם נוטריון מקומי? האם נדרש אישור אפוסטיל? האם המסמך צריך להיות מתורגם כדי שנוטריון מקומי יוכל לחתום עליו? בתודה.
כדי לאמת חתימות על הסכם שייחתם ע"י אזרח ישראלי רצוי לחתום על ההסכם וכן על המסמכים הנילווים אליו כגון הצהרות שחובה למסור למשרד מיסוי מקרקעין על כל עסקה המתייחסת לנכס מקרקעין בקונסוליה של ישראל בחו"ל.
ניתן גם לחתום על ההסכם בפני נוטריון מקומי ובלבד שהוא שולט בשפה שבה כתוב ההסכם. ברם, נוטריון מקומי אינו מוסמך לאמת חתימות על תצהיר או הצהרה למשרד מיסוי מקרקעין שתהיה קבילה לצורך הגשתה למשרד מיסוי מקרקעין..
נוטריון אינו רשאי לאמת חתימות על מסמך הכתוב בשפה שהוא אינו שולט בה.
אם החתימות על המסמך יאומתו ע"י נוטריון, יידרש גם אישור אפוסטיל שיוכיח כי הנוטריון הזר אכן הוסמך לכהן כנוטריון במדינה בה הוא עובד.
1.האם עו"ד נוטריון ישראלי יכול לאמת חתימות על הסכם בחו"ל? (ההסכם אינו קשור למיסוי מקרקעין). 2. ההסכם מכיל בתוכו תשלומים שעל התושב בעל האזרחות הכפולה היושב בחו"ל לשלמם לגורם בארץ. האם ניתן להחתים את התושב על שטרות חוב בחו"ל ושיהיו ברי תוקף בארץ? למשל עבור מיקרה בו התשלומים אינם מבוצעים בפועל אז להפעיל ערב אוואל בארץ שערב ומחוייב לאותם שטרי חוב
1.האם עו"ד נוטריון ישראלי יכול לאמת חתימות על הסכם בחו"ל? (ההסכם אינו קשור למיסוי מקרקעין). 2. ההסכם מכיל בתוכו תשלומים שעל התושב בעל האזרחות הכפולה היושב בחו"ל לשלמם לגורם בארץ. האם ניתן להחתים את התושב על שטרות חוב בחו"ל ושיהיו ברי תוקף בארץ? למשל עבור מיקרה בו התשלומים אינם מבוצעים בפועל אז להפעיל ערב אוואל בארץ שערב ומחוייב לאותם שטרי חוב
1. לצורך עסקת מקרקעין בארץ, אשר נעשית ונחתמת בחו"ל, על ידי אזרח ישראלי המחזיק באזרחות מדינה זרה בנוסף (חברה באמנת האג) האם ניתן לאשר את זהות החותם באמצעות דרכונו הזר או שמא חייבים מסמך זיהוי ישראלי?
2. מה הדין לגבי חתימה של תצהירים בחו"ל לגבי נושאי מקרקעין בארץ? כיצד נידרש לנהוג על מנת שהתצהיר יהיה בעל תוקף משפטי בארץ? למשל תצהירים המיועדים לרשם המקרקעין?
3.האם אותו בעל אזרחות כפולה יכול לחתום בחו"ל על שטר חוב ועל התחייבויות חוזיות והסכמים בחו"ל הקשורים לנושאים משפטיים בארץ?
בתודה.
שלום,
1. כדי לאמת את זהותו של בעלים של מקרקעין בישראל צריך בדרך כלל לזהותו עפ"י מספר תעודת הזהות שלו בישראל. בדרכון ישראלי מצוין גם מספר הזהות של האזרח הישראלי. לפיכך, ניתן לזהות את בעלי המקרקעין גם באמצעות דרכון ישראלי שבו מצוין מספר הזהות של האזרח הישראלי.
2. על תצהירים או הצהרות שיהיו קבילים ותקפים בישראל ניתן לחתום רק בקונסוליות של ישראל.
3. כדיי לענות באחריות ובבטחה על שאלתך השלישית, עליך לפרט ולציין בפירוט לאלו מסמכים אתה מתייחס. כללית, קוסול של מדינת ישראל מוסמך לאשר ולאמת כל מסמך שנוטריון ישראלי מוסמך לאשר או לאמת.
שלום,
רציתי לדעת האם אפשר לבטל חתימת נוטריון במקרה של קטין שלא ידע על מה הוא ענה וחתם?
מדובר מקרה שקרה לפני הרבה שנים ורק עכשיו התגלה.
שלום יפית,
שאלתך אינה ברורה שכן נוטריון אינו מוסמך לאשר חתימה של קטין על מסמך משפטי. לפיכך, ממילא לחתימתו של הקטין לא היה תוקף משפטי. פעולות משפטיות של קטין מבוצעות ע"י אפוטרופוסיו הטבעיים ( הוריו ) וחלק מהן אף דורש אישור מראש של בית המשפט. אם תבהירי לי על איזה מסמך חתם הקטין ובן כמה היה הקטין בעת שהוא חתם על המסמך אוכל להשיב לשאלתך.
סליחה על העיכוב בתשובה,
לא זכרתי באיזה פורום שאלתי את השאלה.....
המסמך היה פתיחת חברה של שמו וזה נחתם בנוכחות אביו ונוטריון כשהילד היה בן 15.
היום אנחנו גרושים כבר יותר מכמה שנים,
גיליתי זה רק בדיעבד, אחרי כמה שנים.
הוא תמים, ולא הבין על מה הוא חתם.
אפשר לעשות משהו עם זה?ץ
תודה רבה
שלום יפית,
אני מתקשה לנחש על איזה מסמך חתם בנך בהיותו קטין בפני הנוטריון. בדרך כלל לצורך ייסוד חברה אין צורך בחתימה בפני נוטריון. אם בנך רוצה לבטל את תוצאות חתימתו בהיותו קטין עליו לפנות לעו"ד שיסייע לו לבטל את תוצאות חתימתו על מסמכי ייסוד החברה.
שלום,
פעולה משפטית משמעותית טעונה אישור בית משפט. קטין אינו מוסמך להתאגד בחברה אלא אם כן בית משפט אישר מראש את הפעולה. אינני מאמין כי בית משפט יאשר פעולה כנ"ל של קטין. ברור כי נוטריון אינו מוסמך לאשר חתימת קטין או חתימת אביו בשם הקטין על מסמכי התאגדות של חברה. אם אמנם נעשתה פעולה כזו, ניתן לפנות לבית המשפט בתביעה להצהיר כי לחתימתו של הקטין או של אביו בשמו לא היה כל תוקף משפטי.
מה בנוגע לתצהיר עדות מאומת על ידי עורך דין?
שלום,
מה השאלה?
שלום יפית,
לחתימתו של קטין על מסמכי ייסוד של חברה אין שום תוקף. ממליץ לך לפנות לבית המשפט בתביעה להצהיר כי חתימתו של הקטין היא בטלה. כמו כן, אם אמנם, נוטריון אישר את חתימת הקטין, את זכאית לפנות למחלקת הפיקוח על נוטריונים במשרד המשפטים בתלונה על פעולת הנוטריון.
האם אפשר לאשר חתימה על מסמך בנקאי סטנדרטי מבלי לקבל תרגום של הטופס. הטופס ערוך בשפה הגרמנית. מדובר בטופס ארוך שרוב רובו לא קשור לחתימה.
שלום פתחי,
כאמור, נוטריון אינו רשאי לאמת חתימה על מסמך הערוך בשפה שבה הוא אינו שולט.
למזלך, יש בארץ נוטריונים לא מעטים השולטים בשפה הגרמנית ולפיכך הם מוסמכים לאמת את חתימתך על המסמך הערוך בשפה הגרמנית לאחר שיוודאו כי החותם שולט בשפה הגרמנית ותוכן המסמך ומשמעותו נהירים לו. לחילופין, אם החותם אינו שולט בשפה הגרמנית, הנוטריון יתרגם לו את תוכן המסמך לעברית ( די בתרגום מילולי בעל פה שעלותו היא כמחצית העלות של תרגום בכתב). לאחר שהנוטריון ישוכנע כי החותם הבין את תוכן המסמך ומשמעותו הוא יהיה רשאי לאמת את החתימה. אגב, מכיוון שהמסמך מיועד להישלח לחו"ל יהיה גם צורך לאשר את המסמך גם בחותמת אפוסטיל במזכירות בית המשפט.
תוכל לאתר נוטריונים השולטים בשפה הגרמנית באתר לשכת עוה"ד או בטלפון של לשכת עוה"ד. בהצלחה.
לאחר מות דודי בחו''ל אוסטרליה הדוד הוריש מחצית מנכסיו לאחותו בארץ וילדיה , והיה ואם ביתו היחידה בחו''ל גם אוסטרליה תתנגד קבע שכל מה שנתן לאחותו בארץ יתווסף לזה כל מה שביתו תקבל בנוסף , לאחר דיון בבית משפט נקבע לתת את הכסף לאחות בארץ , אבל ביתו בחו''ל התנגדה לזאת ומעכבת את הכסף הנ''ל לשאלתי מה קורה עכשיו ובהמשך בבית משפט תודה.
שלום אורן,
אני התמחיתי, בין היתר, בדיני משפחה ודיני ירושה ועזבונות במהלך 48 השנים שעסקתי כעו"ד בפקרקטיקה. ברם, לא ניתן להשיב תשובות ענייניות ומוסמכות לשאלתותיך על סמך המידע החלקי שפירטת בפנייתך. אני מניח כי בבית המשפט ייצג אותך עו"ד שהתעמק ולמד את פרטי התיק. עליך להפנות את שאלותיך לעוה"ד שמד את פרטי המקרה. אם אינך מרוצה מתשובותיו, נתונה לך הזכות לבקש second opinion מעו"ד נוסף. אני ממליץ לך לא לפנות בשאלות מורכבות לאתר אינטרנט שכן אם אתה מעוניין באמת לפתור את בעייתך, עליך לפנות לעו"ד מיומן ומנוסה המתמחה בדיני ירושה ולאפשר לו ללמוד את כל הפרטים הרלבנטים למקרה שלך. מאחל לך הצלח!.
שלום רב. קיבלתי צו קיום צוואה שבה אני היורש של אמי. פניתי לבנק עם הצו, שסירב לכבד את הצו כיוון שתעודת הזהות שלי הרשומה בצוואה היא בלי ספרת ביקורת . האם מצפים ממני להקים את אמי לתחייה על מנת שתוסיף את ספרת הביקורת לצוואה? . מה לעשות ? תודה
שלום,
כדי להתגבר על התקלה בצו קיום הצוואבב עליך להגיש בקשה לרשם לענייני ירושה לתת צו קיום צוואה מתוקן שבו יצויין מספר הזהות הנכון והמלא שלך!
אני מבין ממך כי מקור התקלה הוא בניסוח הצוואה. אולם, ניתן לתקן את התקלה בצו קיום הצוואה שבו יציין הרשם\הרשמת את מספר הזהות הנכון והמלא שלך הכולל, כמובן, גם את מספר הזהות המלא שלך הכולל את ספרת הביקורת.
שלום רב. קיבלתי צו קיום צוואה שבה אני היורש של אמי. פניתי לבנק עם הצו, שסירב לכבד את הצו כיוון שתעודת הזהות שלי הרשומה בצוואה היא בלי ספרת ביקורת . האם מצפים ממני להקים את אמי לתחייה על מנת שתוסיף את ספרת הביקורת לצוואה? . מה לעשות ? תודה
אני צריך נוטריון ישראלי במנשסתר אנגליה כדי להחתים לקוח על יפוי כוח.
אשמח לקבל מידע בענין
שלום,
אין לנו מידע או כתובות של נוטריונים או עו"ד ישראלים הגרים או מעניקים שירותים מקצועיים מחוץ לישראל.
עקרונית, ניתן לחתום על ייפוי כוח בפני נוטריון מקומי בחו"ל ובלבד שאישורו יאומת גם ע"י חותמת אפוסטיל. ברור כי נוטריון אנגלי יערוך את ייפוי הכוח באנגלית.
אתה רשאי לנסות לברר טלפונית עם הקונסוליה בלונדון אם הם מכירים נוטריון ישראלי העובד בבריטניה.
היי רציתי לדעת מה צריך להביא לנוטריון כשמגיעים אליו לצורך אימות חתימה? רק ת"ז או עוד טפסים?
חוץ מזה האם חייבים לשלם במזומן?
שלום רם,
עליך להביא עמך תעודות זהות או דרכונים בתוקף של האנשים שאת חתימותיהם יתבקש הנוטריון לאמת. כמו כן חייבים להביא את המסמכים שעליהם אמורים הלקוחות לחתום. התשלום לנוטריון צריך להתבצע בדרכים המקובלות במזומן או בשיק או בהעברה בנקאית לחשבונו של הנוטריון. יש נוטריונים שיש להם הסדר גבייה באמצעות כרטיסי אשראי. אבל, לפי מיטב ידיעתי רק מעטים מבין הנוטריונים מקבלים תשלומים באמצעות כרטיסי אשראי. כדי להסיר כל ספק, מוטב שתברר עם הנוטריון טרם הגעתך למשרדו אילו מסמכים עליך להביא עמך וכיצד ניתן לשלם את שכרו.
איך ניתן לבטל ייפוי כוח בלתי חוזר?
שלום רן,
סעיף 14 של חוק השליחות מסכם באופן ברור מתי מסתיימת שליחות כלומר מתי פוקע תוקפו של ייפוי כוח.
"(א) השליחות מסתיימת בביטולה על ידי השולח או השלוח, וכן במותו של אחד מהם, בגריעת כשרותו או בפשיטת רגלו, או - אם היה תאגיד - בפירוקו.
(ב) הוראות סעיף זה לא יחולו אם ניתנה ההרשאה להבטחת זכותו של אדם אחר או של השלוח עצמו וזכותם תלויה בביצוע נושא השליחות.אני צריך אישור אפוסטיל על תעודת בגרות שלי מבית הספר כאן בישראל. אני צריך את כחלק מהתהליך אשרת העבודה שלי במזרח אירופה. השאלה שלי האם הנוטריון הישראלי יכול לתת העתק נאמן למקור על התעודת בגרות ואז אוכל ללכת לאפוסטיל כאן בארץ, או שבשביל אישור אפוסטיל חייבים גם לתרגם את תעודת הבגרות לאנגלית?
שלום,
בשאלתך, ציינת כי עאתה מבקש להמציא למעביד במזרח אירופה תעודת בגרות ישראלית. לפיכך עליך לדאוג לתרגם את תעודת הבגרות לשפת המדינהאליה אתה מתכוון לנסוע או לשלוח את התעודה. לשם כך עליך דאוג לקבל חותמת אפוסטיל של המחלקה הקונסולרית של משרד החוץ שתאמת כי התעודה היא אכן תעודה מקורית. יתכן שלפני שפקידי משרד החוץ יסכימו להחתים את חותמת האפוסטיל שלהם על התעודה תתבקש להביא אישור ממשרד החינוך והתרבות שתאשר כי התעודה היא מקורית.
כדי לתרגם את התעודה לשפת המדינה שבה בכוונתך לקבל אשרת עבודה עליך להיעזר בנוטריון השולט בשפת מדינת היעד שלך כדי שיתרגם ויאשר בחתימתו את נכונות התרגום. לאחר מכן, יהיה צורך החותמת אפוסטיל נוספת שתאמת כי הנוטריון אכן הוסמך ע"י משרד המשפטים לתת שירותי נוטריון. חותמתזו ניתן להחתים במזכירות בית המשפט במחוז בו מצוי משרדו של הנוטריון.
עברתי ניתוח מורכב וכרגע שולחת את הבן שלי בן ה-18 עם ייפויי כוח וצילום ת"זי לטפל בשבילי דברים לעסק ולבית, רציתי לדעת מה צריך לעשות בכדי לספק לו ייפוי כוח אחד קבוע, לתקופה זמנית? האם יש צורך בנוטריון?
שלום מירי,
כאמור בכותרת, רק נוטריון מוסמך לאמת את חתימתך על ייפוי כוח שיסמיך אדם אחר לייצגך ולפעול בשמך ובמקומך. להוראה זו של החוק יש חריג אחד בחוק לשכת עוה"ד לפיו, על אף הוראת החוק הנ"ל, עו"ד מוסמך לאמת את חתימתו של שולחו על ייפוי כוח שניתן לו לפעול בשמו במסגרת הפעולות המיוחדות לעורך לעורך הדין.
לפיכך, אם את מעוניינת להסמיך אדם כלשהו לרבות בנך הבגיר את חייבת לחתום על ייפוי הכוח בפני נוטריון. אם את מרותקת לביתך, את יכולה להזמין נוטריון לביתך כדי שיאמת את חתימתך בפניו. ברם, עליך לןקחת בחשבון כי אם תבקשי שהנוטריון יצא ממשרדו כדי לבוא אליך, תצטרכי לשלם לו תשלום נוסף על ביטול זמנו וכן החזר של הוצאות נסיעתו ממשרדו לביתך וחזרה. התעריף הנוסף תלוי במשך הזמן שיידרש לנוטריון לשהות מחוץ למשרדו.
לשאלתך, שכר הנטריון קבוע בתקנות הנוטריונים (שכר שירותים) ואין הבדל בין ייפוי כוח קבוע לבין ייפוי כוח זמני.
אני מאחל לך החלמה מהירה ובריאות טובה.
שלום רב, האם מותר לשלם לנוטריון בשכר טרחה דחוי, למשל שיק לחודש שלאחר המועד שקיבלת את האישורים הנוטריוניים?
שלום,
אין איסור בחוק האוסר על נוטריון לקבל את שכר טרחתו בשיק דחוי. אולם, הדבר נתון לשיקול דעתו של הנוטריון. כך המצב לגבי כל נותן שירות בכל תחום שהוא. הדין קובע את שיעור השכר שהנוטריון חייב לגבות עבור שירות נוטריוני. אולם, למיטב ידיעתי, אין בדין הוראה לגבי מועד התשלום.
אימי נפטרה לפני שלושה חודשים ולא השאירה צוואה , נשאר בחשבונה סכום של כסף ובית הדין הרבני דורש שכל הילדים והאב יגיעו לדיון בבית הדין עם שני עדים זרים וזה אחרי שניים או שלושה דיונים ובקשות שלהם , השאלה שלי אם אפשר לסרב לזה או שזו דרישה חוקית ואם יש דרך מסויימת להתנהל עם הרבנות שתזרז את הנושא ללא הטירטורים הבדיקות והבקשות שלהם ? תודה מראש
שלום דוד ,
הגשת בקשה לצו ירושה לרשם לענייני ירושה אינה מחייבת התייצבות של היורשים ובוודאי שאין צורך בהתייצבות עדים שכן ירושה בהעדר צוואה עוברת ליורשים עפ"י הדין עפ"י דין החלוקה המפורט בחוק הירושה.
לבית הדין הרבני יש סמכות מקבילה להנפיק צווי ירושה בתנאי שכל היורשים עפ"י הדין הסכימו במפורש כי בית הדין ידון וייתן את צו הירושה. מסיבה זו דרש בית הדין כי כל היורשים יתייצבו בפניו ויצהירו על הסכמתם לסמכותו לדון ולתת את צו הירושה.
לא ברור לי מדוע דרש בית הדין הנכבד מדוע דרש מכם בית הדין כי יצייצבו בפניו עדים.
טיפול בהנפקת צו ירושה במשרד הרשם לענייני ירושה אורך בדרך כלל כחדשיים עד שלושה חודשים. במשרדים בפריפריה ( נצרת, באר שבע ואפילו בירושלים) הטיפול אורך אף פחות מזה.
חוץ מהתשלום בגין התרגום ואגרת האפוסטיל, מהו התשלום לנוטריון על חותמת האופסטיל, כלומר על כך שהוא הולך למשרד האפוסטיל ומחזיר מסמך עם חותמת אפוסטיל?
שלום אלמוג,
כל אדם רשאי לגשת למשרד המנפיק חותמת אפוסטיל ולקבל את השירות. הואיל ושירות זה אינו נמנה על השירותים שרק נוטריון רשאי לתת, בתקנות הנוטריונים (שכר שירותים) לא קבוע שכר עבור הטיפול בנסיעה למשרד המנפיק את חותמת האפוסטיל
( מזכירות בית המשפט או המחלקה הקונסולרית של משרד החוץ ). לפיכך, נוטריונים רבים משתמשים בשירותי שליחים או שולחים את הלקוחות למשרדים הנ"ל. את אגרת האפוסטיל בסך 35 ש"ח משלמים למשרד המנפיק את חותמת האפוסטיל בכרטיס אשראי או באמצעות בנק הדואר.
לאור האמור לעיל, הלקוח יכול לסכם עם הנוטריון כמה עליו לשלם לנוטריון עבור הטרחה וההוצאות הכרוכות ביציאתו של הנוטריון ממשרדו ונסיעתו לבית המשפט או למשרד החוץ בירושלים או לגשת בעצמו למשרד הרלבנטי. לא נקבתי בשכר כלשהו שכן הדבר תלוי במרחק ממשרדו של הנוטריון לבית המשפט והזמן שיידרש לביצוע ההחתמה. כאמור, רוב עוה"ד והנוטריונים נעזרים בשליחים לביצוע ההחתמות.
אני יודע שיש תעריף מסודר עם מחירים קבועים לשירותים של נוטריון. השאלה שלי אם אניי צריך מספר שירותים בפגישה אחת, אני עדיין אמור לשלם מחיר מלא על כל שירות שכזה?
שלום,
כאמור בכותרת, התעריף שמפרסם משרד המשפטים קובע מחירים קבועים ומחייבים עבור כל שירות נוטריוני ללא קשר למשך הזמן שיידרש לביצוע השירות. המחירים עבור השירותים הם קבועים ואין כל שינוי בהם אם הם ניתנים בפגישה אחת או יותר.
התעריף קובע שכר לפי זמן רק למקרה שהנוטריון יוצא ממשרדו לביצוע שירות נוטריוני מחוץ למשרד. כגון מקרה שהלקוח מאושפז בבית חולים או מוסד או שהוא מרותק לביתו.
אנחנו עובדים עם נוטריונים מובילים בישראל - השאירו פרטים ונדאג להפנות אליכם את הטובים ביותר
|
|
שם מלא: | |
טלפון: | |
אימייל: | |
יישוב: | |
אנחנו לא נשלח אליך SPAM לאימייל, המספר יעבור לספקים מומלצים בלבד! | |
|